ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ 2.

1.DREAM TEAM.ΛΑΙΝΑΣ-ΚΑΡΤΣΩΝΗΔΕΣ-ΚΟΥΝΕΛΗΣ-ΜΑΘΙΟΥΔΗΣ
Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Μιχάλης Κουνέλης ήταν ασυναγώνιστος, τόσο σαν μουσικός, όσο και σαν ανεκδοτολόγος. Πολλά από τα αστεία του έχουν μείνει στην μνήμη του κόσμου. Το παρακάτω αστείο έλαβε χώρα κάπου στην δεκαετία του '70 σε έναν γάμο στον Βάμο Αποκορώνου.

Είχε σηκωθεί μια παρέα να χορέψει κι όταν ήρθε η σειρά κάποιου να πάει μπροστά στο "κεφαλάρι" του χορού, κάνει νόημα στον Κουνέλη "Μιχάλη, παιξε μου τον άνεμο". Τον παίζει ο Κουνέλης, χόρεψε αυτός, τελειώνει ο χορός και σηκώνεται και φεύγει χωρίς να πετάξει λεφτά. Το βλέπει ο Κουνέλης, λέει "δεν πειράζει, άστον, φτωχός θα είναι".
Δεν περνάει πολλή ώρα, πάει πάλι ο ίδιος να χορέψει, κάνει ξανά του Κουνέλη "Μιχάλη, παίξε μου τον Άνεμο". Χορεύει, τελειώνει, πάλι δεν πλήρωσε. Το βλέπει ο Κουνέλης ξανά και λέει "αααα αυτός είναι χουβαρντάς"!! Περνά καμιά ώρα, σηκώνεται πάλι ο ίδιος, "Μιχάλη,παίξε μου τον Άνεμο".Τον παίζει ο Κουνέλης, χορεύει αυτός, τελειώνει το χορό του, δεν πληρώνει πάλι. Κάνει ο Κουνέλης του λαγοθτιέρη του, του Θεοχάρη Μαρεντάκη "Θεοχάρη, άσε κι ανε σηκωθεί ξανά θα στον θιάξω". Δεν περνά πολύ ώρα, σηκώνεται πάλι ο ίδιος, "Μιχάλη, τον Άνεμο παίξε μου". Και ξεκινά ο Κουνέλης έναν άλλον σκοπό. Ο άλλος, δυσαρεστημένος, πάει στον ΚΟυνέλη και του κάνει "Μα μωρέ, τον Άνεμο σου είπα να παίξεις, γιάντα δεν τον έπαιξες"; Και του απαντά ο Κουνέλης με την ετυμολογία και τον χιούμορ που τον χαρακτήριζε:

Κουμπάρε, με τόσουσας "ανέμους", πλευριτώθηκα, οπότε πέτα μας και κανά ψιλό να πάω μπάρε μου να πάρω μιαν αλοιφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου