ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ (ΚΑΚΟ) ΠΟΥΛΙ









Το 1941 οι Γερμανοί ύψωσαν, τρία χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, ένα μνημείο εις ανάμνηση τής από αέρος κατάκτησης της Κρήτης. Μια πέτρινη κλίμακα οδηγεί στην κορυφή ενός μικρού λόφου, όπου πάνω σε ψηλό χτιστό βάθρο, ένας αετός εφορμά προς τη γή.Ο αετός της Βέρμαχτ.
Πέρασαν από τότε 69 χρόνια και το μνημείο εξακολούθησε ώς πριν από λίγο να στέκεται ακέραιο στη θέση του. Ο λαός των Χανίων το σεβάστηκε, έστω κι αν αποτελούσε επίδειξη του υπερφίαλου κομπασμού των κατακτητών της Κρήτης. Ίσως, με τη διαίσθησή του, ένοιωθε πως το «Γερμανικό Πουλί» η (κακό πουλί), όπως το ονόμασε, μείωνε ουσιαστικά τη δόξα αυτών που το στήσανε, αφού θύμιζε μια «πύρρειο νίκη» και τιμούσε, άθελά του, το πνεύμα αντίστασης του κρητικού λαού.

Οι Γερμανοί τίμησαν και τιμούν τους νεκρούς τους μέχρι σήμερα.

Τους επιτρέπουμε να έχουν μνημεία όπως τους επιτρέπουμε να μας κάνουνε ότι θέλουνε μέσω της Ευρωπαϊκής ένωσης και με την συγκατάθεση όλων σχεδόν των πολιτικών μας αφού ακόμα δεν έχουμε λάβει τις πολεμικές αποζημιώσεις για τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου