ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΛΑΔΟΤΥΡΙ ( ΖΗΛΟΚΟΥΜΠΙ )


2) Λαδοτύρι.
Αγοράστε όση ποσότητα από κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα της αρεσκείας σας θέλετε.
Καθαρίστε το από το εξωτερικό του περίβλημα και κόψτε το σε κομμάτια περίπου στο μέγεθος της παλάμης σας.
Βρείτε ένα πήλινο ή πλαστικό δοχείο για τρόφιμα που να χωράει τα κομμάτια από το τυρί.
Ρίξτε στο πάτο του λίγο ελαιόλαδο και μετά βάλτε μέσα το τυρί, αν είναι δυνατόν κομμάτι κομμάτι σαν να χτίζετε τούβλα το ενα απάνω στο άλλο. Έπειτα ρίξτε όσο λάδι χρειάζεται για να σκεπαστεί τελείως το τυρί. Μην λυπηθείτε το λάδι, πρέπει να σκεπαστεί όλος ο όγκος από το τυρί, άλλωστε το λάδι μετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μαγείρεμα δεν θα το πετάξετε ;-)
Αφού σκεπάσετε το τυρί με λάδι σκεπάστε και το δοχείο και φυλάξτε το στην αποθήκη σας, στο ντουλάπι σας, ή όπου σας βολεύει εκτός ψυγείου.
Από τον ένα μήνα και μετά μπορείτε να δοκιμάζετε το τυρί σας και θα δείτε την γεύση που θα έχει...
Το τυρί διατηρείτε έτσι για μήνες χωρίς πρόβλημα.
http://oliveoil.homedns.org/elaiolado/mageiriki

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόν Απρίλιο του 2011 το δοκίμασα και έγινε πολύ καλό. Μάλιστα έριξα μέσα και θυμάρι και μαύρο πιπέρι σε σκόνη και το τοποθέτησα σε στεγνό και σκιερό μέρο για ένα τρίμηνο αρχικά. Κατόπιν το άνοιξα και δοκιμάσαμε και ήταν καταπληκτικό. Κατόπιν το έκλεισα πάλι και τώρα συμπληρώθηκε περισσότερο απο ένας χρόνος και 10 Ιουνίου 2012 δοκιμάσαμε πάλι και ... τέλειο. Μοναδική γεύση. Το λάδι συντήρησε τέλεια το τυρί το οποίο εμποτίστηκε απο αυτό και είχε κολλήσει πάνω στα κομμάτια το θυμάρι και το πιπέρι. Δοκιμάστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή