ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΜΗΛΙΑ ---ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ




ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΗΛΙΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ(ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΥΡΓΟΥΡΑΣ Τ. ΚΑΙ ΜΑΚΡΑΚΗΣ) ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΟΙΚΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ ΑΡΓΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ.
Η ΜΗΛΙΑ είναι η πρώτη αγροτουριστική μονάδα στην Ελλάδα, βραβευμένη διεθνώς, που δημιουργήθηκε από την αυθεντική αγάπη των ιδιοκτητών της για τον τόπο τους. Οι ιδιοκτήτες είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να σας ξεναγήσουν στον αυθεντικό τρόπο ζωής της κρητικής υπαίθρου. Χτισμένη στην πλαγιά ενός βουνού, σε χώρο 1200 στρεμμάτων, η ΜΗΛΙΑ είναι περιτριγυρισμένη από πολύ μεγάλη ποικιλία φυτών και δέντρων όπως καστανιές, πλατάνια, βελανιδιές, κουμαριές και χαρουπιές. Τα σπίτια είναι φτιαγμένα πάνω στα ερείπια παλιών αγροτικών σπιτιών, διακοσμημένα με παλιά έπιπλα. Ο οικισμός διαθέτει περιορισμένο ηλεκτρισμό. Εδώ, θα γευτείτε σπιτικές απολαύσεις από βιολογικά προϊόντα που παράγονται στο κτήμα και σερβίρονται στο πολύ φιλόξενο βιολογικό εστιατόριο. Ανάλογα με την εποχή, μπορείτε να συμμετέχετε σε παραδοσιακές ασχολίες όπως πάτημα σταφυλιών, παραγωγή τσικουδιάς, μάζεμα ελιάς, τυροκομία. Οργανώνονται επίσης μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και δοκιμή κρασιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου