ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΜΑΡΟΣΠΙΤΟ


ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΠΗΤΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΑΜΑΡΟΣΠΙΤΟ ΗΤΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΓΕΝΗΣ.ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΝΑΝ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΑΝ(ΠΕΤΡΟΚΟΠΙΟ)
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΣΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΑΝΤΟΝΑΔΕΣ(ΠΕΤΡΕΣ ΑΡΙΣΤΑ ΠΕΛΕΚΗΜΕΝΕΣ )
Η ΤΟΙΧΟΠΟΙΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΧΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΣΠΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΗ.
ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΦΥΛΛΕΣ ΨΗΛΕΣ ,ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΕΣ.
ΣΑΝ ΔΟΚΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΑΖΑΝΕ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΡΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΝΩΦΥΛΙΟ.
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΩΜΑ ΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑ.
ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΧΕ 2 ΔΩΜΑΤΙΑ (ΣΠΑΛΕΣ) ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΕΤΡΙΝΗ ΚΑΜΑΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ.
ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΕΝΟΥΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΧΤΙΖΟΤΑΝ ΜΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ (ΚΛΙΝΗ) ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΙΑ ΠΑΤΑΝΙΑ Η ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΤΑΡΙ ΞΥΛΙΝΟ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΣΟΦΑΣ.
ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ.
ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΚΙ ΤΟΥ ΣΠΗΤΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ (ΠΥΡΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΤΙΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΣΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ (ΣΚΑΛΟΘΥΡΙΔΕΣ)
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΓΟΥΡΝΑ ΠΕΤΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΟΝΤΟ ΤΡΙΠΟΔΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΣΟΦΡΑΣ)
ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΜΜΕΝΟΥΣ ΚΟΡΜΟΥΣ ΔΕΝΤΡΩΝ( ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΙΑ).
ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΧΩΡΟ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΥΘΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΟΥΠΙΑΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ .
ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ Η ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΛΑΙΝΟΘΕΣΤΡΑ Η ΛΑΙΝΟΣΤΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ.
ΠΑΛΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΦΤΙΑΧΑΝ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΤΡΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ(ΓΑΔΙΑΡΟ,ΜΟΥΛΑΡΟΜΠΕΓΗΡΑ).
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΟΤΕΣ(ΟΡΘΕΣ) ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΙΡΟ
Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΚΟΥΜΟΣ.
ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΔΙΟΡΩΦΑ(ΔΙΠΑΤΑ) ΣΠΗΤΙΑ ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΗ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΤΡΙΝΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΟΝΤΑ
ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΙ ΣΠΙΤΙ ΜΕ 2 ΚΑΜΑΡΕΣ (ΔΙΚΑΜΑΡΑ) ,Η ΜΕ ΔΙΠΛΑΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ (ΠΑΡΑΣΠΙΤΟ) .
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΛΗ ΥΠΗΡΧΕ Η ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ( ΚΡΕΒΒΑΤΙΝΑ) Η ΦΥΤΕΜΕΝΗ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΡΙΑ( ΜΟΥΡΝΙΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.
ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΜΑΡΟΣΠΙΤΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου