ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΝΙΤΕΣ







1.ΑΓΚΑΘΙΤΗΣ

2.ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΙΤΗΣ

3.4 ΚΟΥΜΑΡΙΤΕΣ

5.6 ΚΑΣΤΑΝΙΤΕΣ

Αυτήν την εποχή είναι δεκάδες οι "κατεχάρηδες" που, γνωρίζοντας τα κατάλληλα σημεία όπου φυτρώνουν μανιτάρια, πραγματοποιούν εξορμήσεις για τη συλλογή τους αφού αποτελούν έναν εξαιρετικό μεζέ, που μπορεί κάποιος να τον απολαύσει είτε μόνο του, είτε σε συνδυασμό με άλλες τροφές.Εξαιρετικό έδεσμα, ψητό ή τηγανητό, με άσπρη ή κόκκινη σάλτσα. Ωστόσο είναι πολύ επικίνδυνο, και επιβάλλεται να αποφεύγονται αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τρώγονται: «Χόρτα όσα βλέπεις και μανίτες όσους ξέρεις» λέει η σοφή λαϊκή ρήση.

Είναι αμέτρητα τα φαγητά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μανιτάρι, π.χ. πιλάφι με κουμαρίτες, τσιγαριαστά μανιτάρια που διατηρούνται όπως το κρέας, τηγανητούς, οφτούς μανίτες στη χόβολη με αλεύρι και λάδι, μανιτάρια στιφάδο, και συμπλήρωμα σε σαλάτα και σε πλήθος φαγητών. Είναι από τις πιο γευστικές τροφές, και με πολλά θρεπτικά στοιχεία"

Οι ποικιλίες που αναφέρονται στήν επαρχία μας είναι οι κουμαρίτες,οι καστανίτες, οι κουκουλίτες,οι αγκαθίτες,οι αρτικίτες.οι κατσοπρινίτες, ο χαβιαρομάνιτας,οι δροσουλίτες,και πληθώρα άλλων για τους κατεχάρηδες,

Καλή όρεξη για τους τυχερούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου