ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1913.—Στην Κρήτη, αφαιρέθηκαν από το φρούριο της Σούδας οι σημαίες των Μ. Δυνάμεων και αυτή της Τουρκίας. Όλα τα σύμβολα της τουρκικής επικυριαρχίας στο νησί, αλλά και της κηδεμονίας των υπολοίπων ξένων, έχουν πλέον εξαφανισθεί από την Κρήτη.

1930.—Ο σεισµός μεγέθους 6,7 βαθμών στην Αϊτάνια Ηρακλείου προκάλεσε µεγάλες καταστροφές στη βόρεια και κεντρική Κρήτη και πολλούς τραυµατισµούς. Τα Αϊτάνια και Βάθεια καταστράφηκαν ολοσχερώς, η Επισκοπή και οι Γούβες καταστράφηκαν στο µεγαλύτερο µέρος τους ενώ στην Τυλισσό, το Ηράκλειο, το Ρέθυµνο, τα Ανώγεια και τα Χανιά παρατηρήθηκαν ρωγµές στα κτίρια και πτώση καµινάδων. Ο σεισµός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη και τις Κυκλάδες και λιγότερο στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Λευκάδα, την Κέρκυρα και την Αθήνα. Έγινε επίσης ελαφρά αισθητός και στην Αίγυπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου