ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ



1897.—Μετά την απελευθέρωση του φρουρίου Βουκολίων Χανίων από τον Σχη Τιμολέοντα Βάσσο, τμήμα υπό τον Οπλαρχηγό Χατζημιχάλη Γιάνναρη απελευθερώνει την Αγιά και τους οχυρούς τουρκικούς στρατώνες Λειβαδίων.


1900.—Κατόπιν υποδείξεως και παρακίνησης των Αυστριακών, οι Αλβανοί ζητούν από την διεθνή κοινότητα αυτονομία. Οι ανθέλληνες ένθεν και ένθεν, επικαλέστηκαν το παράδειγμα της Κρήτης.


1964.—Πεθαίνει ο Σοφοκλής Βενιζέλος, Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο Σοφοκλής Ε. Βενιζέλος γεννήθηκε στα Χανιά, 3 Νοεμβρίου 1894 και απέθανε από καρδιακή προσβολή στο επιβατηγό πλοίο «Ελλάς» εν πλω από τα Χανιά προς Πειραιά. Ήταν δευτερότοκος γιος του Ελευθερίου Βενιζέλου και μητέρα του ήταν η Μαρία Βενιζέλου, το γένος Σοφοκλή Κατελούζου ή Ελευθερίου. Είχε εκλεγεί τρεις φορές πρωθυπουργός για μικρά διαστήματα και το 1958 μαζί με τον Γεώργιο Παπανδρέου ίδρυσε την Ένωση Κέντρου. Κηδεύτηκε στο Ακρωτήρι Χανίων, ακριβώς δίπλα στον πατέρα του, ενώ ολόκληρη η Κρήτη είχε βυθιστεί στο πένθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου